Fuksiseikkailun ilmoittautuminen on auki 4.–22.9.2019. Lähtö on Lasipalatsinaukiolla 27.9. klo 14–17. Fuksiseikkailun lähdöstä osallistuvat joukkueet saavat infopaketin, josta löytyy joukkueen numero ja pakollinen aloitusrasti.

FUKSISEIKKAILUN AUTTAVA PUHELIN

044 936 1496

 Mikäli kohtaat ongelmatilanteen seikkailun aikana, voit aina soittaa numeroon.

Fuksiseikkailu -mobiilisovellus

Fuksiseikkailussa käytetään vuonna 2019 kolmatta kertaa mobiilisovellusta, joka kokoaa kaikki seikkailijan tarvitsemat tiedot yhteen. Sovelluksesta löytyvät kaikki seikkailun rastit ja rastikuvaukset alueittain, kartta, aikataulu sekä Fuksiseikkailun säännöt.

Tämän vuoden rasteihin, karttaan ja rastikuvauksiin voi tutustua lataamalla sovelluksen App Storesta tai Play Storesta nimellä ”Fuksiseikkailu”.

Aikataulu

14–17 Joukkueiden ilmoittautuminen Lasipalatsinaukiolla (Mannerheimintie 22).

14–17 Paras tiimiasu –kilpailun kuvausseinä avoinna Lasipalatsinaukiolla.

16–20 Rastit avoinna ympäri kaupunkia.

20.30 Jatkot The Circuksessa (Salomonkatu 1–3), liput ostettava ennakkoon täältä.

23.00 Voittajien palkitseminen The Circuksessa.


Lasipalatsinaukion lähtöalue

 1. Etsi alueelta ilmoittautumispiste, joka sijaitsee sinisessä HYYn teltassa. Ilmoittautumistiskiltä saat joukkueesi nimellä kuoren, jossa on seikkailijan ohje. Seikkailijan ohje sisältää joukkueenne aloitusrastin ja joukkueenne numeron.

  Joukkueen numero on tärkeää säilyttää koko tapahtuman ajan, sillä sen perusteella saatte pisteitä rasteilta.

 2. Osallistu paras tiimiasu -kilpailuun kuvauttamalla joukkueesi Lasipalatsinaukion valokuvausseinällä!

Rastit

Seikkailun aikana joukkueet kiertävät opiskelijajärjestöjen, yliopiston ja yhteistyökumppaneiden rasteja pitkin Helsinkiä. Rastit ovat auki klo 16–20. Fuksiseikkailun mobiilisovelluksesta löydät rastien kuvaukset ja osoitteet sekä kartan kaikista rastialueista.

Jokaisella rastilla joukkueen suoritusta arvioidaan pistein. Rasteilla joukkue kertoo rastinpitäjille oman joukkuenumeronsa. Rastinpitäjät antavat pisteet sähköisesti, joten joukkueiden ei tarvitse merkitä omia pisteitään ylös. Jokainen rasti pisteytetään asteikolla 1–5. Arvosteluun vaikuttavat joukkueen yhteishenki ja tehtävästä suoriutuminen ryhmänä.

Kaikille tapahtuman osallistujille jaetaan Fuksiseikkailu-haalarimerkit. Niitä saa tapahtuman aikana pakollisilta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omilta HYY-rasteilta. HYY-rastit vuonna 2019 ovat numerot 1, 33 ja 90.

Säännöt

 1. Joukkue ei saa jakautua useampaan ryhmään ja suorittaa rasteja samanaikaisesti.

 2. Joukkueen on suoritettava vähintään viisi rastia.

 3. Joukkueelle on annettu pakollinen aloitusrasti, jonka joukkue saa tietää lähdössä Lasipalatsinaukiolla.

 4. Joukkueen on suoritettava ainakin yksi neljästä HYY-rastista. HYY-rasteja ovat 1, 33 ja 90.

 5. Joukkueen on suoritettava rasteja vähintään kolmelta eri rastialueelta.

 6. Osalta rastialueista saa lisäpisteitä (katso alla). Lisäpisteet saa vain kerran kultakin alueelta.


  Alueet ovat:

  Uusi ylioppilastalo

  Ylioppilasaukio & Kaivopiha

  Ruttopuisto (+1)

  Domus Gaudium (+3)

  Osakuntatalot (+1)

  Keskustakampus

  Kruununhaka

  Kaisaniemen puisto

  Siltavuorenpenger (+1)

  Sörnäinen (+2)

  Kumpula (+6)

Palkinnot ja voittajat

Parhaat pisteet saaneet kolme joukkuetta palkintaan. Tarjolla voittajille UniSportin kausikortteja. Voittajajoukkueiden kapteeneihin ollaan yhteydessä klo 20 jälkeen: tarkkaile siis puhelintasi!

Pukeutumiseen kannattaa panostaa, sillä näyttävin joukkue palkitaan! Osallistu kilpailuun kuvauttamalla joukkueesi Lasipalatsinaukion kuvausseinällä tapahtumapäivänä klo 14-17. Kuvat julkaistaan HYYn Facebook-sivulla, ja eniten tykkäyksiä 28.9. klo 15 mennessä saanut joukkue voittaa yleisöäänestyksen.

Pohdittehan kuitenkin, ettei pukeutumisenne ole loukkaavaa, ettekä esimerkiksi käytä etnisyyttä tai toisten kulttuuria asuna.

Lisätietoja palkinnoista löydät täältä.

Vältä ruuhkat ja seuraa seikkailun etenemistä

Fuksiseikkailun mobiilisovelluksen uutisissa jaetaan tietoa ruuhkista reaaliajassa. Tarkkaile siis mobiilisovelluksen uutisia ja checkpoints-sivua, niin et käytä aikaasi jonottamiseen!

Tapahtumaan osallistuu noin 3000 opiskelijaa, joten ruuhkia saattaa syntyä niin ilmoittautumisessa kuin rasteilla. Tulkaa siis ilmoittautumaan ajoissa ja olkaa kärsivällisiä!

Erityisesti kannattaa tarkkailla pakollisten HYY-rastien ruuhkaisuutta. Vaikka Uudella ylioppilastalolla olisi ruuhkaa, saattaa Domus Gaudiumin tai Kumpulan HYY-rastilla olla hyvinkin tilaa.

Esteettömyys

Esteettömät rastit löytyvät Fuksiseikkailun mobiilisovelluksesta. Ole rohkeasti yhteydessä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen, mikäli aloitusrastinne tulee olla esteetön tai tarvitset apua esteettömyysasioissa.

Tapahtumaperiaatteet

Kaikkien Fuksiseikkailuun osallistuvien, myös järjestäjien, vapaaehtoisten ja rastinpitäjien, edellytetään noudattavan HYYn tapahtumaperiaatteita. Mikäli näet tai koet epäasiallista käytöstä voit ilmoittaa tapahtuneesta tapahtuman turvallisuushenkilöille tai olla yhteydessä rastialueilla päivystäviin Fuksiseikkailun vapaaehtoisiin.

Tapahtuman turvallisuushenkilöinä toimivat Jane Kärnä ja Aleksanteri Gustafsson, jotka tavoitat numerosta 044 936 1473.

HYYn tapahtumaperiaatteet:

 • Välitä ihmisistä ympärilläsi. Välitä siitä mitä heille kuuluu, miltä heistä tuntuu ja miten sanasi ja tekosi vaikuttavat heihin.

 • HYYn tapahtumissa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle, rasismille, kiusaamiselle ja syrjinnälle.

 • Kunnioita muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta. Ei tarkoittaa ei; älä häiritse ketään sanallisesti, koskettamalla tai tuijottamalla.

 • Jos näet tai koet epäasiallista käytöstä, sinulla on oikeus puuttua, tai ilmoittaa tapahtuneesta tapahtuman turvallisuushenkilöille. Halutessasi voit myös ottaa tapahtuman jälkeen yhteyttä HYYn häirintäyhdyshenkilöihin.

 • Myötävaikuta toiminnallasi positiiviseen ilmapiiriin.

Video- ja valokuvaus

Tapahtumassa on video- ja valokuvaaja. Mikäli et halua näkyä kuvassa, ilmoita asiasta suoraan kuvaajalle.

#Fuksiseikkailu2019 ja FB-tapahtumat

Tapahtuman virallinen häsäri on tietenkin #fuksiseikkailu2019! Kannattaa käyttää myös #hyyhelsinki –häsäriä! Fuksiseikkailun Facebook-tapahtuman löydät täältä ja jatkot täältä.

Lisätietoja: fuksiseikkailu (at) hyy.fi