Hyvä rasti

  • On sellainen, että koko joukkue (5–12 henkilöä) voi osallistua suoritukseen.

  • On toiminnallinen.

  • Ei mene sieltä missä aita on matalin! Usein käytettyjä rasti-ideoita ovat mm. näytelmät, Alias- ja Pictionary-rastit sekä water pong. Jos suunnittelet edellä mainitun kaltaista rastia, keksi siihen joku yllättävä twisti!

  • Ei sisällä sisäpiirivitsejä.

  • Esittelee hauskalla tavalla järjestön toimintaa tai omaa alaa. Mieti esimerkiksi, onko järjestöstäsi tai sen alasta jotain stereotypioita, joita voit hyödyntää rastitehtävän ideoinnissa?

  • Tarjoaa hauskaa ohjelmaa myös rastille jonottajille! Esimerkiksi Tiedekulmalla oli 2017 pallomeri ja HYYn rastilla 2018 karaoke!

  • Panostaa opasteisiin ja seikkailjoiden ohjaukseen rastipaikan ympäristössä.

divider.png

Hyvällä rastilla on hyvä rastikuvaus

Hyvä rastikuvaus kertoo tai vihjaa jotain siitä, mitä rastilla tehdään. Hyvä rastikuvaus on lisäksi informatiivinen ja houkutteleva. Esimerkkejä hyvistä rastikuvauksista: 

Miltä kuulostaa savolainen BumtsiBum? Tule ottamaan selvää!
— Savolaisen Osakunnan Laulajat & Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura 2017
Tandemhiihtoa nurmikolla! Maailma väpäjää Hyden urheasta lankkutömistelystä, jossa kunniaa ropisee timanttisesta tyylistä ja epämääräisestä koheltamisesta.
— Helsingin yliopiston partiolaiset 2017
Suoraan pellosta pöytään ja pystymetsästä desing-pölkyksi? Selvitä reittisi tuotantoketjun läpi maatalous-metsäylioppilaiden rastilla!
— Maatalous-metsäylioppilaiden liitto 2017
Tule todistamaan Joulupukin olemassaolo, osoittamaan Pokémon Go illuminatin salajuoneksi ja muuta yleishyödyllistä matemaattisella formaalilla tavalla!
— Matematiikan opiskelijat 2016
Tutustu landen mainioimpaan tuotantoeläimeen ja työkaveriin - lehmään.
— Maatalousylioppilaat 2015
Musiikki pelastaa fuksinkin urheilulta! Fiilistele Ylioppilaskunnan Soittajien rastilla klasarimegahittejä ja kisaa nopeudessa tosi muusikon palikkatestissä.
— Ylioppilaskunnan Soittajat 2017
Tule avaamaan laskettelukausi! Randonnée-kisassa punnitaan tiimin joukkuehenki, ja freestyleskabassa pärjää vahvalla yksilösuorituksella.
— Uniriders, Curvatura ja RinneRikolliset 2017
Oletko haaveillut esiintymisestä oikeussalissa? Odottaako sisäinen Harvey Specterisi pääsyä esille? Tule esittämään argumenttisi ja puhu tuomaristo pyörryksiin!
— European Law Students Association 2017
Kopedan ja Hyvien Marttojen mini escape room ei jätä ketään kylmäksi. Tai sitten jättää. Tule testaamaan, pääsetkö ulos jääkaapin pakastelokerosta.
— Kopeda ja Hyvät Martat 2016
Tekeekö mielesi huutaa ja hakata kepillä?
— Kendoseura 2015
Oletko koskaan väittänyt osaavasi kvanttikenttäteoriaa baarissa? Jos et vielä, niin tämän rastin jälkeen varmasti voit!
— Fysiikan opiskelijat 2015